Wednesday, 15 June 2011

Ruqyah Syar’iyyah Untuk Si Kecil

Dah makan, sudah diberi susu, tidur pun cukup, perut tak meragam tapi mengapa tiba-tiba anak kecil saya menangis tanpa henti? Pening juga memikirkan kenapa dia menangis padahal anak saya hanya menangis bila tiba masa tidur dan makan.

Teringat saya ruqyah Syari'iyyah yang dijadikan amalan untuk menghindari sihir dan gangguan makhluk halus. Lalu saya perdengarkan melalui telepon bimbit saya. Mula-mula tiada perubahan tapi dalam masa 10 minit dia mula senyap dan tertidur. Rasa tenang bila anak saya tidur dengan lena.

Potongan ayat-ayat dari 20 jenis surah Al-Quraan ini amat sesuai diperdengarkan jika bayi susah ditidurkan, menangis tidak tahu punca dan untuk menenangkan bayi yang resah. Dan boleh dijadikan amalan ketika mendodoikan bayi anda. Gabungan ayat-ayat ini yang menyampaikan maksud mengenai iman dan penafian tentang pengaruh sihir dan gangguan makhlus halus surah ini juga sesuai dimanfaatkan pelbagai golongan.

Ada juga ibu bapa yang berpendapat anak mereka menangis kerana gangguan makhlus halus. Ini dikaitkan kerana bayi mudah terlihat makhlus-mahkluk halus kerana masih tidak boleh berkata-kata. Tidak dinafikan kerana kita berkongsi hidup di dunia ini bersama-sama makhluk Allah yang lain. Tetapi itu semua bukan alasan untuk kita terpengaruh dengan amalan syirik dengan memakaikan tangkal hitam atau di asapkan dengan kemenyan seperti amalan orang lama.

Kembalilah kita pada Allah dan telah diturunkan oleh-Nya dan diciptakan potongan ayat gabungan dari Surah-surah AlQuraan untuk rawatan gangguan makhluk halus. Insyaallah dengan niat naluri seorang ibu yang berlandaskan pegangan agama, kita dapat atasi masalah gangguan dan sukar tidur pada anak kita.

Anda boleh dapatkannya di: http://www.4shared.com/file/8pnZwPMt/Kitab_Ruqyah_Syariyyah.html

Wallahuallam....

2 comments:

  1. thanks for the info.

    pakli pun ada bgthu pasal menda ni jugak

    ReplyDelete
  2. lan u r most welcome..kt sharing is caring.. :)

    ReplyDelete